Τηλ: 2610 870480

Λαμπτήρες LED. 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις

Posted by   Giorgos Nikolopoulos
07/14/2019
0

Λαμπτήρες LED. 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις.

Καθώς οι λάμπες πυρακτώσεως, που έχουμε στο σπίτι, αρχίζουν να καίγονται είναι μια καλή στιγμή για να τις αντικαταστήσουμε με λάμπες led.

Ομως τι ακριβώς πρέπει να ξέρουμε γι’ αυτές;


1) Οι λάμπες led έχουν μία εντυπωσιακή διάρκεια ζωής ενώ το κόστος τους είναι αρκετά χαμηλό(πλέον).

2) Η οικονομία που έχουμε στο ρεύμα πολλές φορές ξεπερνάει το 90%.

3) Στις led λάμπες, μπορούμε να βρούμε αυτό το υπέροχο θερμό φως που απέδιδαν οι συμβατικές λάμπες. Ακόμα καλύτερα βρίσκουμε και ένα νέο χρώμα φωτός, αυτό του ηλίου(4000Κ, φυσικό φως ημέρας) το οποίο είναι το πλέον ξεκούραστο για διάβασμα ή για τους χώρους εργασίας.

4) Lumen και όχι watt. Όταν έχουμε τα watt μιας λάμπας ουσιαστικά γνωρίζουμε την κατανάλωσή της σε ρεύμα. Δεν υπάρχει καμία σχετικότητα μεταξύ των watt και της φωτεινότητας. Τα lumen είναι η σωστή μονάδα μέτρησης και αυτή χρησιμοποιείται στις led λάμπες. Ο παρακάτω πίνακας δείχνει περίπου πως διακρίνονται οι βαθμίδες έντασης των Led λαμπτήρων.5) Kelvin για το χρώμα φωτός. Οι led λάμπες έχουν μία πλούσια ποικιλία χρωμάτων. Έτσι λοιπόν, το γνωστό σε εμάς ζεστό χρώμα της συμβατικής λάμπας το βρίσκουμε κάπου μεταξύ των 2.700Κ έως 3500Κ,ενώ όσο πιο πολύ μεγαλώνει ο αριθμός αυτός η απόχρωση ψυχραίνει.

Comments

No posts found

Write a review